Selskapet Glitre Nett får tillatelse fra NVE til å bygge ledninger og stasjoner i Froland og Arendal kommuner som skal forsyne batterifabrikken i Arendal.

– Ledningene er viktig for å sikre forsyningen til Morrows planlagte industriutbygging i Arendal og vil også kunne gi kapasitet til annen kraftintensiv industri i området, sier seksjonssjef Carsten Jensen i NVE i en pressemelding.

Det dreier seg om to ledninger på 132 kV fra Bøylestad til Morrows industriområde.

Ledningene blir 10,8 kilometer lange og skal bygges med to masterekker, som skal gå parallelt med eksisterende ledning i området. Flere paralelle ledninger gir et bredt ryddebelte og større visuelle virkninger enn dagens ledninger.

NVE mener likevel den konsesjonsgitte løsningen er den beste for å sikre forsyningen til industrien i Arendal.

Nok en suksesshistorie om batterifabrikker i Norge er altså iverksatt. Suksessen gjelder dog neppe for samfunnet, men de subsidierte investorene smiler trolig hele veien til banken.

På sin hjemmeside fremstilles store planer.

Glitre Nett skal de neste ti årene investere nærmere 20 milliarder kroner i videre utvikling av strømnettet for å dekke økt etterspørsel fra kundene.

Kundene har vel egentlig ikke økt sin etterspørsel etter strøm, dette er styrt av myndighetens grønne industriløft, som vil elekrifisere alt og la utenlandske borgere brenne gassen vår. Som om vi i Norge har en helt egen atmosfære, hvor skogens opptak av CO₂ ikke betyr noe som helst.

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.