Kvinnene ble nektet adgang til et kampanjemøte arrangert av Kamala Harris. De har fått støtte av en pro-palestinsk gruppe som hevder at de ble utestengt fordi de hadde på seg hijab og at Biden og Harris’ valgkampteam oppforder til islamofobi.

En pro-palestinsk gruppe har anklaget president Joe Bidens valgkampteam for islamofobi etter å ha nektet to muslimske kvinner adgang til et  kampanjemøte arrangert av visepresident Kamala Harris i Nevada. De hevder at de ble utestengt fordi de hadde på seg hijab.

Gruppen som kaller seg for «Nevadans for Palestinian Liberation», publiserte en video på X og Instagram som viser to muslimske kvinner i en konfrontasjon med en dørvakt.

Videoen gikk viralt og har fått millioner av visninger på sosiale medier.

Den pro-palestinske gruppen som forlanger permanent våpenhvile i Gaza, beskylder Biden og Harris’ valgkampteam for at de heller bensin på bålet og oppfordrer til islamofobi.


I videoen kan vi høre en kvinne spørre hvorfor han nekter de inngang når de har en invitasjon:

– Det er rasistisk. Er det fordi vi har hijab?

Dette er ekkelt, fortsetter kvinnen:

– Selvfølgelig er vi de eneste kvinnene med hijab. Dere slipper oss ikke inn fordi vi har skjerf på hodet. Vi har invitasjon akkurat som alle andre.

Vi kan høre at kvinnene er opplært til å bruke anklager om rasisme og islamofobi og vet å ta ut mobilen så de kan filme hele seansen.

De er manipulative og spør om mannen er rasist. På et tidspunkt spør de om han er en del av LHBT-samfunnet, noe som ikke har med saken å gjøre.

De sier at nå vil de virkelig ikke stemme for Biden og Harris, mens de fortsetter å rope anklager om rasisme og islamofobi. De konfronterer en svart kvinne for at hun nektet dem adgang.

Bidens valgkampteam har sterkt benektet at kvinnene ble utestengt på grunn av deres rase eller tro, skriver Huffington Post, den mest venstrevridde avisen i USA. De er en av få medier som har skrevet om saken. En slik situasjon er et dilemma for liberale tidsskrifter, så da er det like greit å ikke skrive om det.

HuffPost har kontaktet en ansatt i Bidens kampanje som sa at de fulgte policy. Kvinnene ble nektet adgang for en av dem var blant pro-palestinske demonstranter som nylig forstyrret et arrangement i Las Vegas der demokratiske senator Jacky Rosen hadde talt. Rosen er jøde.

The Nevada Independent skriver at nær slutten av møtet som var arrangert av den partipolitiske gruppen Hispanics in Politics på en meksikansk restaurant, reiste tre kvinner seg som hadde hørt Rosens tale. Kvinnene konfronterte henne og spurte hvorfor hun støtter folkemord og fortsetter å støtte milliarder av dollar i bistand til Israel.

Møtet ble raskt avsluttet og deltakerne kom seg ut mens en av demonstrantene fortsatte å rope om dødsfallene på Gaza. Utenfor ropte en gruppe slagord om krigen og Fernando Romero, som er president for Hispanics in Politics, sa etterpå at demonstrantene skremte deltakerne. De var konfronterende og så høylytte at det ikke gikk an å høre hva de protesterte mot.

Hvis det stemmer at dette var en av de hijab-kledde kvinnene på visepresidentens valgmøte, er det ikke noe rart om de ble nektet adgang. Det er strenge regler og sikkerhetstiltak på slike arrangement og de fleste vil respektere reglene. Secret Service og politiet er til stede og som på sikkerhetskontrollen på flyplassen sier man: Yes, sir! samme hvor krenket en føler seg.

Vi kan også med sikkerhet si at Bidens valgkampteam aldri ville nekte to muslimske kvinner adgang hvis det ikke var grunn til det.

Kvinnene får lite støtte i kommentarfeltet på HuffPost. Daniel skriver:

Det faktum at videoen var fra «Nevadans for Palestinian Liberation» og ikke noen enkeltpersoner sier alt. De var faktisk en del av en gruppe som hadde til hensikt å forårsake forstyrrelser og har ingenting å gjøre med islamofobi.

Sara skriver:

Å holde folk ute på grunn av deres rase eller religion er feil. Å holde folk ute på grunn av det de tidligere har gjort som enkeltpersoner, spesielt når du vet at de planlegger å forstyrre arrangementet ditt, er tillatt.

Propagandakanalen Al Jazeera, som er  finansiert av Qatar-regjeringen, har plukket opp nyheten for verden må få vite når muslimer i offerrollen er krenket.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.