NTB

Det er ikke mulig å komme seg fra Oslo til Bergen i natt – og det ser ikke lysere ut på veiene i morgen tidlig. Uværet herjer ellers i landet også.

Vy har innstilt nattogene mellom Oslo og Bergen, mens alle fjellovergangene er stengt. Det blåser kraftig.

– Alle fjellovergangene er stengt, og det ser ut til at de må holde stengt i natt. Det ser ikke så mye bedre ut utover dagen i morgen, men det kan snu fort i fjellet, sier trafikkoperatør Nina Heggernes til NTB.

Ved Vegtrafikksentralen i vest viser veikameraene uværet som herjet i fjellet. I lavlandet går det bra på veiene, men noen ferger langs kysten er innstilt.

– Folk må følge med på været hvis de skal ut, sier Heggernes.

Stengt nordover og

På andre siden av fjellet er situasjonen stort sett den samme. I tillegg til at det er umulig å komme seg fra Østlandet til Vestlandet, er det litt vanskelig å komme seg nordover i landet fra Oslo-området.

E6 over Dovrefjell er nemlig stengt og åpner trolig ikke før tidligst i 9-tida da det skal tas en ny vurdering.

– På nåværende tidspunkt er det ikke mulig å komme seg vestover, men man kan komme nordover ved å kjøre gjennom Østerdalen, sier trafikkoperatør Tone Sorken i øst til NTB.

Ved de store byene på Østlandet ser det bra ut nå, men det kan komme overraskelser.

– Særlig på de mindre veiene kan det bli litt glatt. På hovedveiene er det vått og bart, men med svingninger i temperaturen kan det se bart ut, men være glatt, sier Sorken.

Tak i lufta og fly på bakken

På togstasjonene både i Bergen og i Oslo har folk muligheten til å sove på togene som skulle ha gått. Om de kommer seg videre i morgen tidlig, er det umulig å si nå, opplyser Vy.

– Det har vi ikke besluttet ennå. Det er mange timer dit ennå. Det er mye vind som skal passere fjellet. Vi har dialog med Bane Nor, som har folk ute, og tar beslutningen senere, sier pressevakt Åge-Christoffer Lundeby i Vy til NTB.

Mens Vestlandet og Østlandet altså er atskilt, er det uvær i resten av landet også. I Trondheim meldes det at flere tak har blåst av, melder Adresseavisen.

Enda litt lenger nord i Bodø har Widerøe igjen måttet innstille alle morgenfly. Det gjelder fram til klokka 10.

Tidligere onsdag ble Norge delt i to i nord da E6 over Saltfjellet var stengt samtidig med fergesamband som var innstilt.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.