Folk passerer EU-hovedkvarteret i Brussel den 18. desember 2023. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB.

EU-kommisjonen vil torsdag foreslå å utsette innføringen av EU-regler som pålegger bønder å legge en andel av jordbruks­arealene brakk for å kunne motta støtte i kraft av unionens felles landbruks­politikk – det kunngjorde kommisjonen selv tirsdag.

En talsperson for kommisjonen minner om at innføringen allerede var blitt utsatt på grunn av risikoen for svekket matvare­sikkerhet på grunn av Ukraina-krigen, melder RAI News. Og nå er det altså på tale å utsette reglene på ny.

Tidspunktet for kunngjøringen etterlater ingen tvil om at forslaget er et forsøk på å roe gemyttene blant de protesterende bøndene, som har anført det varslede regelverket som et av sine anklage­punkter mot EU.

Samtidig melder aktualitets­programmet «Intanto» på den italienske tv-kanalen La7 at det er blitt satt opp piggtråd rundt EU-parlamentet i Brussel. Belgisk politi begrunner tiltaket med at institusjonen skal beskyttes mot å bli «beleiret» av protesterende bønder.

Organisasjonen av yngre bønder i Belgia har truet med å blokkere Brussel under EU-toppmøtet der onsdag og torsdag, melder ANSA.

Bonde­organisasjonene i Spania tar nå til orde for å forlange en forandring av EUs landbruks­politikk, skriver La7.

 

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.