En elektrisk dobbeltdekkerbuss gikk opp i flammer i London i morges, noe som skapte kaos i rushtiden da vettskremte vitner rapporterte at de hørte et enormt smell.

Røykskyer veltet opp fra bussen i Wimbledon sentrum etter at den tok fyr rundt kl. 07.20, og brannmannskapene satte opp en 25 meter høy avsperring, skriver The Daily Mail.

Tre brannbiler og 15 brannmenn rykket ut til stedet, og dramatiske bilder viser at brannen ødela baksiden av bussen og blåste ut bakvinduene.

Politiet bekreftet at det ikke var noen personskader, men oppfordret bilister til å unngå stedet.

Bussen Optare Metrodecker 1050 kjører rute 200 fra Mitcham til Raynes Park, og den har blitt kjørt av Go-Ahead London fra garasjen i Merton siden juni 2021.

Max Pashley, som bor i området, sier til City AM:

– Vi hørte et enormt smell. Vi var livredde.

Brannen på Alwyne Road førte til at Wimbledon Hill Road ble delvis sperret, noe som førte til kø i retning Wimbledon Village i sørgående retning og Broadway i nordgående retning.

En talskvinne for Scotland Yard sier til MailOnline:

– Politiet ble tilkalt klokken 07.23 torsdag 11. januar etter melding om en buss i brann ved Wimbledon Hill og Alwyne Road i SW19. Betjenter fra London brannvesen rykket ut. På stedet hadde en buss tatt fyr. Veien er stengt og avsperret. Vi forventer at de blir stående en stund. Det er ikke rapportert om personskader. Vi takker lokalbefolkningen for deres tålmodighet og samarbeidsvilje mens nødetatene arbeider på stedet. Vennligst unngå området om mulig.

Tom Cunnington, Transport for Londons sjef for forretningsutvikling av busser, sier følgende:

– Sikkerhet er vår høyeste prioritet, og vi samarbeider med operatøren London General og bussprodusenten Switch for å undersøke hva som skjedde. Bussen ble raskt evakuert, og det er ikke rapportert om noen personskader.

Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent.

Elektriske busser har fraktet passasjerer i London siden 2014, da Boris Johnson var borgermester, og det er nå rundt 1000 i drift i hovedstaden.

 

Kjøp billetter til lesermøte med Mikael Jalving!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.