Ruth Romskaug skapte tidenes mest populære frossenpizza i Norge. I romjulen sovnet Grandiosaens mor inn i sitt hjem i Brumunddal, skriver VG.

Romskaugs datter Rita bekrefter dødsfallet overfor avisen. Ruth Romskaug ble 81 år gammel.

Romskaug hadde jobbet et par år med å finne den perfekte smaken da Nora Industrier på Stranda på Sunnmøre lanserte det aller første eksemplaret av Pizza Grandiosa 11. februar 1980.

Hun røpet aldri oppskriften til utenforstående, men pizzaen ble bevisst krydret mildt for å falle i smak hos de fleste. Selv spiste Romskaug nesten aldri frossenpizza.

– Det er svært sjelden jeg spiser pizza og nesten aldri frossenpizza, sa hun til Ringsaker Blad i 2020.

Daværende fabrikksjef på Stranda, Ivar Moss – mannen som regnes som Grandiosaens far, døde i 2016.

Siden lanseringen i 1981 har nordmenn satt til livs over 600 millioner grandiser – mer enn 25 millioner i året.

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.