David Schwimmer, som spilte Ross Geller i tv-serien Friends, stiller spørsmål ved hvorfor så mange nekter å tro at seksuell vold fant sted under Hamas’ terrorangrep mot Israel 7. oktober. «They’ll fight like hell for all victims of sexual violence — unless they’re Jews.»

Fredag delte Friends-stjernen et innlegg på Instagram (norsk oversettelse under innlegget).

.
View this post on Instagram

 

A post shared by David Schwimmer (@_schwim_)

Jeg har sittet i styret for The Rape Foundation i nesten 20 år, og har vært talsmann for barn og voksne som har vært offer for seksuell vold i nesten 30 år.

Jeg har møtt de mest utrolige og modige menneskene i livet mitt gjennom dette arbeidet: Barn, tenåringer, menn og kvinner som ikke bare overlevde de mest forferdelige forholdene man kan tenke seg – men som, med riktig behandling og omsorg, nektet å la traumet deres definere dem. De fortsatte med å leve utrolig kjærlige, sunne og produktive liv.

Et avgjørende aspekt jeg lærte tidlig om helbredelsesprosessen, og for at straffeprosessen skal bidra til rettferdighet, er at ofrene må bli trodd:

uavhengig av alder
uavhengig av rase
uavhengig av kjønn
uavhengig av religion
uavhengig av seksuell legning
uavhengig av nasjonalitet
uavhengig av utdanning
uavhengig av økonomisk status

Det er utrolige organisasjoner og enkeltpersoner som jeg regner som allierte i dette arbeidet. Som i årevis har stått opp og kjempet for overlevende etter voldtekt og seksuelle overgrep, og krevd rettferdighet – mange av dem er selv ofre.

Men likevel …

Hvorfor nekter så mange å tro kvinnene, barna og mennene som ble brutalt overfalt av terrorister den 7. oktober, til tross for alle bevisene på filmopptak og i vitnesbyrd?

Hvor er deres harme?

I ukene og månedene som fulgte, ble det klart at deres aktivisme og forsvar er betinget.

De vil kjempe som et helvete for alle ofre for seksuell vold – bortsett fra jøder.

For mange av dem er det å nekte for at det har skjedd, en praktisk måte å unngå medfølelse og personlig ansvar.

Kanskje denne artikkelen (New York Times) endelig vil få dem til å innse at de tok feil og komme overens med sin ubevisste partiskhet.

Fordi (som de vet bedre enn de fleste) deres manglende vilje til å tro på de overlevende har re-traumatisert dem, så vel som deres familier, venner og dem av oss som trodde dem.

Men de kan bruke stemmen sin nå.

Og det ville vært flott å vite hvem de virkelige allierte er.

Etter terrorangrepet mot Israel skrev Schwimmer, som er jøde, på Instagram:

Lørdag foregikk det største massemordet på jøder på én enkelt dag siden holocaust. Voldtekt, tortur og kidnapping av så mange sivile i Israel, inkludert eldre og spedbarn, er grusomt.

Intet forsøk på å rasjonalisere eller rettferdiggjøre dette folkemordet, eller feire det, kan forsvares, og det er definitivt antisemittisk.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Schwimmer (@_schwim_)

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.