Flukten fra delstater styrt av Demokratene fortsetter for fullt. Stadig flere amerikanere stemmer med flyttelasset. Svært mange velger seg Texas og Florida fremfor California og New York.

Åtte delstater opplevde befolkningsnedgang i 2023. Verst var New York (-101,984), California (-75,423) og Illinois (-32,826). Hovedårsaken er at amerikanere flytter til en annen delstat i USA.

California mistet over 338.000 innbyggere på denne måten, fulgt av New York som mistet nesten 217.000 til andre delstater, ifølge Wall Street Journal.

Man trenger ikke kunstig intelligens for å oppdage hva disse delstatene har til felles: Med Demokratene ved roret har delstatene utviklet høye skatter, kvelende reguleringer og voldsom økning i energipriser og boligkostnader.

I tillegg opplever man elendig infrastruktur og høy kriminalitet. Soros-finansierte distriktsadvokater sørger for at de kriminelle slippes rett ut på gaten igjen. Nå preges dessuten flere av delstatene, som California og New Jersey, av en markant økning i arbeidsledigheten.

California slipper fri tusenvis av dømte pedofile etter kort tid

At ikke befolkningen synker like mye som antall utflyttere skyldes selvsagt den massive immigrasjonen som følge av den åpne grensa i sør. Med en stor andel kriminelle og en svært liten andel av høyt utdannede, så koster immigrantene langt mer enn de smaker.

Flere av disse statene er såkalte sanctuary states, som nekter føderale myndigheter å pågripe selv de immigrantene som har begått alvorlig kriminalitet. I tillegg forsøker Demokratene å løse problemene ved å bevege seg mot ekspansive velferdsstater, noe som koster milliarder av dollar de ikke har.

De opptrer på mange måter slik skandinaviske land opptrer, med en totalt manglende evne og vilje til å kvitte seg med grovt kriminelle som befinner seg i delstatene illegalt, og en ukuelig tro på at statlige midler kan løse alle problemer.

Inntekten til de som flytter ut er langt over gjennomsnittet. Dermed stuper skatteinntektene, noe som er i ferd med å føre til en økonomisk katastrofe. Californias skatteinntekter gikk i minus på hele 24.5 milliarder dollar i løpet av de siste fem månedene, dette til tross for en markant oppgang i aksjemarkedet.

Selv i en situasjon hvor amerikanske selskaper har økt sin profitt i år, så ligger Californias inntekter fra selskapsskatt 50 prosent under budsjett, siden stadig flere store selskaper flytter sine hovedkvarter og skatter til delstater hvor de behandles bedre.

I New York City ser ikke borgermester Eric Adams ut til å lykkes med sitt løfte om å bringe de rike tilbake: Byens skatteinntekter sank med 2 milliarder dollar. Slik blir det, når man skremmer vekk store deler av de ti prosent rikeste, som står for langt over halvparten av innbetalte skatter.

Delstaten Washington er et interessant eksempel. Forrige tiår opplevde delstaten titusenvis av innflyttere hvert år. Men i 2021 innførte Demokratene en ekstraskatt på 7 prosent for kapitalinntekter, og da startet flukten. Sist år ble befolkningen redusert med over 15.000.

En god del reagerte trolig på økte skatter. Men også den eksploderende kriminaliteten i byer som Seattle spiller nok også en rolle.

Den innenlandske flukten har også politiske konsekvenser på lengre sikt. Hvis trenden fortsetter vil California, New York, Illinois, Minnesota, Rhode Island og Oregon miste 12 seter i Representantenes hus ved omfordelingen i 2030.

Alle disse setene vil overføres til delstater som Florida, Georgia, Texas, Tennessee, North Carolina, Utah og Idaho. Dermed vil Republikanerne kapre seter i Kongressen selv uten å vinne kontroll over nye delstater.

Demokratenes guvernører, da særlig Californias Gary Newsom, fremstiller de mer konservative delstatene som nitriste og udemokratiske områder.

Newsom har tidligere påpekt at byene i f.eks. Texas også lider av høy kriminalitet. Men dette er ikke så merkelig, siden også disse byene kontrolleres av Demokratene. Houston har vært styrt av Demokratene siden 1982.

Guvernør Newsom om innbruddsbølgen i California: Det er mer kriminalitet i Texas

Poenget er at defund the police og Soros-kontrollert rettsvesen selvsagt fører til mer kriminalitet. Økte skattenivåer fører til lavere skatteinntekter, siden de rike nekter å la seg flå, og bare stikker av til mer skattevennlige områder. Det er det samme som skjer i Norge, når milliardærene flytter til Sveits.

Drømmen om å flå de rike fører til at middelklassen rammes knallhardt. I vår moderne, digitaliserte verden er det stadig flere i middelklassen som også kan velge å flytte på seg, og dermed sitter de skattekåte delstatene igjen med en stadig økende andel klienter og kriminelle.

Norge og Sverige beveger seg i samme retning, og særlig Sverige har opplevd en økning i antallet som forlater skuta. Her i Norge er det nå flere polakker som flytter ut av Norge enn inn, og det er de arbeidende polakkene som flytter.

Dette er et nydelig og skremmende eksempel på noe jeg skrev om for lenge siden: Velferdsstaten er en ren utopi som ender opp som en selvmordspakt.

Les også:

Velferdsstaten: Utopien som endte opp som en selvmordspakt

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.