Spansk politi beslagla nylig to tonn kokain. Bak sto et kartell som kaller seg Piturros. De ni pågrepne er alle «spanske statsborgere», men neppe hele kartellet.  De har holdt på siden 80-tallet. Uten å bli pågrepet? Like interessant er hvor lasten skulle: Til en kjent bande på Vest-Balkan. Kartellene samarbeider og de drar fordel av åpne grenser. Når Vest-Balkan blir medlem av EU flyter kokainlastene enda lettere.

Spansk politi har beslaglagt over 2 tonn med kokain og pågrepet ni personer som er siktet for å ha smuglet kokainpartiet inn i landet fra Colombia.

De ni er alle spanske statsborgere og mistenkes for å være medlemmer av en organisert kriminell gjeng som kaller seg Piturros.

Gruppen har vært knyttet til narkotikasmugling i det nordvestre Spania siden 1980-tallet, opplyser politiet fredag.

Kokainen ble funnet på et skip utenfor kysten av Portugal og i flere bygninger i den spanske Galicia-regionen i en operasjon koordinert av Europol og av det amerikanske føderale narkotikapolitiet DEA.

Ifølge Europol skulle kokainen trolig til en beryktet kriminell bande fra Vest-Balkan.

Vi minner om beslagene på Bama tidligere i år. Der og i Bergen ble det beslaglagt nærmere to tonn. Det er snakk om store verdier hvor bakmennene har råd til å betale fyrstelig for at personer i posisjoner ser en annen vei.

 

Nytt kokainbeslag hos Bama på 800-900 kilo

 

Nye 600 kilo kokain avslørt hos Bama

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.