Det er ikke mange nordmenn som har falt i Ukraina. 21 år gamle Stian Alexander Nordhaug Meland fra Ibestad i Nordland dro til Ukraina for å hjelpe i saniteten. Familien fikk en kort telefon fra en ukjent person som var sammen med ham da han døde. En grusom beskjed.

Familien tror han døde i et artilleriangrep 3. desember.

 

– Vår uerstattelige Stian Alexander Nordhaug Meland er borte. Hans død ble formidlet via en kort telefonsamtale fra et ukjent menneske som var sammen med ham da han døde, sier familien til TV 2.

iHarstad meldte nyheten sent tirsdag kveld, med ordfører Jim Kristiansen som kilde.

Familien opplyser at Nordhaug Meland dro til Ukraina 29. august i år for å hjelpe til med sanitetsarbeid. De vet lite om hva som har skjedd siden da og hvilke andre oppgaver han har fått, ifølge TV 2.

Lite informasjon

– Vi tror han døde i et artilleriangrep 3. desember, men grunnet omfanget av situasjonen er ingen detaljer å få bekreftet med det første, sier familien i uttalelsen.

Ordføreren opplyser til iHarstad at han ble informert om hendelsen av kommunedirektøren tirsdag ettermiddag. Han sier han ikke vet om detaljer rundt dødsfallet.

– Kommunen stiller opp med det kriseapparatet vi har. Alle ressurser, både kriseteam og psykologtjenesten, er klar om de etterlatte ønsker det, sier Kristiansen.

Det var pårørende som varslet kommunen, skriver NRK.

21 år

– Han var en ung mann, bosatt og vokst opp her, og har hele sin familie her, sier Kristiansen til kanalen.

Hvorfor han var i Ukraina, er ikke kjent. Nordlys skriver at vedkommende var 21 år og hadde vært i Ukraina i flere måneder.

Utenriksdepartementet undersøker saken.

– Utenriksdepartementet er kjent med at norsk borger skal være drept i Ukraina. Vi jobber nå med å få en formell bekreftelse fra lokale myndigheter, sier pressekontakt Siri Svendsen i UD til NTB.

Familien ber om ro til å sørge i tiden som kommer.

– Alt vi ønsker nå er å ta vare på hverandre og finne ut hvordan vi kan få han hjem, sier familien til TV 2. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.