Foto: Gorm Kallestad / NTB

En familiefar på Østlandet er dømt til 16 års fengsel for å ha forgrepet seg på døtrene sine over flere år. Selv nekter han straffskyld.

En mann på Østlandet er dømt til 16 års fengsel for å ha forgrepet seg på døtrene sine over flere år, men nekter all straffskyld i saken, ifølge NTB.

Men listen over tiltalepunkter var enda lengre. Han er også dømt for gjentatte drapstrusler overfor sin kone, skriver TV 2.

Mannen hevdet selv at han var uskyldig i tiltalepunktene, og at han kun har hatt «et kjærlig, godt og naturlig farsforhold til alle sine barn».

Døtrene har forklart at overgrepene begynte da de var yngre enn henholdsvis åtte og ti år gamle. Han forgrep seg på døtrene periodevis flere ganger i uka, ifølge dommen.

Da døtrene fryktet at faren skulle forgripe seg på et ytterligere barn i søskenflokken, tok de grep og varslet et familiemedlem. Barnevernet ble da varslet, og politiet ble koblet på.

Saken endte så etter hvert i retten.

– Denne saken har vært en stor belastning og tragedie for fornærmede og hennes familie. Fornærmede er glad for å ha blitt trodd av retten og håper å kunne legge dette kapittelet bak seg, sier konas bistandsadvokat Omar Tashakori.

Det foreligger lite informasjon om de involverte, og mannens forsvarer, advokat Tarik Abbou, ønsker heller ikke å kommentere dommen.

Ny bok fra Document: Bestill i dag!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.