NTB

Den 82 år gamle motemilliardæren Peter Nygård ble søndag funnet skyldig i fire av tiltalepunktene i en voldtektssak mot ham i Toronto.

Finsk-canadieren ble samtidig frikjent for ett tilfelle av voldtekt og ett tilfelle av frihetsberøvelse, skriver den canadiske kringkasteren CBC.

Fem kvinner forklarte for retten at de under ulike omvisninger på motetoppens hovedkontor hadde havnet i Nygårds private leilighet i Toronto, der de ble angrepet, overmannet og voldtatt. En av dem fikk ifølge eget utsagn ikke forlate leiligheten på lang tid, derav frihetsberøvelse.

Forbrytelsene skal ha skjedd fra slutten av 1980-tallet og til 2005.

Nygård ble født i Finland, men kom som elleveåring til Canada, der han i 1967 grunnla et selskap som produserte mote for kvinner. 82-åringen ble etter hvert et av landets rikeste mennesker.

Nygård International produserte merker som Bianca Nygard, ADX, TanJay, Alia, and Allison Daley. Nygård gikk av, og selskapet gikk så konkurs etter at overgrepsetterforskningen mot ham begynte i 2020.

82-åringen har fortsatt en rekke saker for overgrep og menneskehandel gående mot seg i USA og Canada.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.