Israel er mest oppmerksom på en mulig annen front i nord, men nå viser det seg at houthiene i Jemen også utgjør en fare. En drone fra Jemen traff torsdag en barneskole i Eilat. Også tidligere har houthiene skutt raketter mot Israel.

Senere torsdag opplyser Houthi-bevegelsen i Jemen at den har skutt opp flere ballistiske raketter mot forskjellige mål i Israel, inkludert militære mål i Eilat. Det sier bevegelsens militære talsperson, som ikke nevnte noe om et droneangrep.

Ifølge talspersonen var rakettangrepet vellykket.

IDF meldte tidligere i november at de har utplassert krigsskip i Rødehavet. Meldingen kom dagen etter at Houthi-bevegelsen oppga at de hadde gjennomført et rakett- og droneangrep mot Israel.

Houthi-bevegelsen, som kontrollerer store deler av Jemen og støttes av Iran, meldte også i forrige uke at de hadde gjennomført drone- og rakettangrep mot Israel. (NTB)

Houthiene utmerker seg med en stor grad av hensynsløshet, men det spørs om de tør å utfordre Israel uten å ha Iran i ryggen. Tror Iran at Jemen er så langt unna at Israel ikke kan slå tilbake?

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.