Mediene og godhetsindustrien har gjort Israel/Gaza til et nullsumspill. Hvis du er et menneske, er du for Gaza. Tirsdag hadde noen med makt tillatt Palestinakomiteen å omdanne Oslo Sentralbanestasjon til et likhus for palestinere: Et hundretalls mennesker lå svøpt i likklær overdynget med «blod». Det var visuell sjokkbombing av passasjerer i rushtrafikken.

Resultatet var forutsigbart. – Jeg er kristen, men jeg er imot bombingen, sa en gammel dame ved siden av meg.

De færreste har medieerfaring nok til å forstå at de blir manipulert. De tenker at når Palestinakomiteen får lov til å okkupere byens sentralbanestasjon, er det fordi de har et viktig budskap, og de responderer deretter.

De glemmer å spørre hvem som har tillatt bruken av byens sentralbanestasjon til en av partene i en krig.

Godhetsindustriens sterkeste kort er nettopp at de står for «hjertesaker»,som «alle» kan være enige om, som alle MÅ være enige om for å tilhøre det gode selskap. Men for at de skal være effektive, må de ha tilgang til mediene.

Bruken av en sentralbanestasjon er noe nytt. Oslo S eies av BaneNor. Der er tidligere kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen nettopp blitt sjef. Under hans ledelse ble NRK et effektivt manipulasjonsmedium, på skattebetalernes regning. Vi mistenker at det er Eriksen som har gitt aktivistene anledning til å sjokkbombe trafikantene. Du skal ikke slippe unna noe sted.

Mediene matcher krigens brutalitet med sin egen «shock and awe», og de færreste forstår at de blir manipulert grovt.

At offentlig eiendom nå skal brukes til massesuggesjon, markerer et nytt nivå. Forstår folk at dette er et politisk skjellsettende misbruk av ikke bare det offentlige rom, men av staten?

Hva er det neste?

De som er uenige og reagerer prinsipielt, eller har grunn til å føle seg støtt, eksempelvis mennesker av jødisk avstamning, tier. Hvor skulle de henvende seg?

Kontraster denne teppebombingen med det som skjedde på Egertorget, 200 meter oppover Karl Johans gate. Der hadde Det Mosaiske Trossamfund tillyst en vake for gislene i Gaza. Den var lavmælt, men gjorde likevel sterkt inntrykk når det gikk opp for en hva alle bildene forestilte.

Har jødene en sjanse mot det massive apparatet på Oslo S?

Måler man etter støy, gir resultatet seg selv. NRK TV var på pletten og intervjuet «de drepte» på Oslo S. Jeg så ikke noen av hovedstrømsmediene på Egertorget.

Men flere diplomater var der: Fra Spania, Tyskland, Frankrike, Polen, Tsjekkia og EU. Vår egen utenriksminister Espen Barth Eide dukket også opp og fikk en forklaring av Sarah. Barth Eide så reservert ut til å begynne med, men synes å tø opp og vise større interesse. Kan det være at noe av alvoret gikk opp for ham? Det gikk stadig folk forbi som via ansiktsuttrykk og kroppsholdning viste hva de syntes om markeringen. Politiet var solid til stede. Hvordan ville det gått om de ikke var der?

Vi vet alle svaret. En jødisk mann ble drept i Los Angeles i helgen, og flere liberale medier nekter å rapportere at det var fordi han bar et Israel-flagg.

Woke-mediene graviterer mot Hamas, og kanskje Barth Eide forstår at det kan bli dyrt å binde seg for tett til Gaza-aktivistene?

De er akkurat som de radikale på 1960-tallet: De mangler bremser og hemninger. Når det gjelder støtte til massemordere, er dét en risikosport. Aktivister kan hoppe av, men ikke en amerikansk president eller en norsk utenriksminister.

Det betyr nok også en god del for Barth Eide at det ikke er sikkert hvor EU faller ned. Det finnes fremdeles betydelig motstand mot å gi etter for Hamas.

Det ville vært interessant om Barth Eide ble stilt noen spørsmål om farene for ikke bare Israel, men også Europa. Politikerne ser at de som går i gatene, like gjerne kan vende seg mot dem. Det er farlig å fôre mobben. 7. oktober var en pogrom mot jøder. I neste omgang kan det blir en pogrom mot europeere.

Barth Eide er, i likhet med sine kolleger, fullstendig klar over at vi høyst sannsynlig vil få se terror i Europa som svar på Gaza.

Det er den moralske tyngde som er Israels sterkeste trumfkort. Det er derfor mediene/BaneNor og Palestinakomiteen gjør alt de kan for å fravriste dem det.

Kommer vil til å la dem gjøre det? De bruker våre statlige medier og vår infrastruktur til å støtte Hamas.

Forstår publikum hva dette innebærer?

Kontrasten mellom Gaza-aktivistenes demonstrasjon på Oslo S og Det Mosaiske Trossamfunds vake for gislene i Gaza på Egertorget. Video av Document.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.