Politiet på oppdrag i Drammen tirsdag kveld. Foto: Joakim Fjeldli / NTB

En mann i 30-årene gikk rundt med kniv og truet barn som gikk på godterijakt i forbindelse med halloween i Krokstadelva i Drammen tirsdag kveld.

Halloween-feiringen tok en dramatisk og ekstra skremmende vending i Drammen tirsdag kveld.

Flere personer ringte inn til politiet og fortalte at en mann med kniv gikk rundt og truet barn i byen. Dette ble meldt ca. kl. 20.30-tiden.

Mannen skal ha oppholdt seg ved Hovjordet i Krokstadelva i Drammen. Han truet barn og voksne som gikk rundt i nabolaget i forbindelse med halloween.

NTB melder om saken.

– Meldingene var såpass alvorlige at vi sendte ut en såkalt PLIVO-melding, altså pågående livstruende vold. Vi så veldig alvorlig på situasjonen, forklarer politistasjonssjef Øyvind Aas ved Nedre Eiker politistasjon til NTB.

Mannen ble pågrepet sju minutter senere i nærheten av sin egen bolig. Det er en mann i 30-årene som politiet har vært i kontakt med tidligere.

Det gis ikke nærmere informasjon om den pågrepne.

Han skal sjekkes på legevakten før han blir sendt videre til politistasjonen.

Ingen ble fysisk skadd, men flere opplevde trusselsituasjonen som skremmende, sier Aas.

– Nå forsøker vi å få inn flest mulig opplysninger fra vitner. Vi ønsker at alle som har vært involvert her, tar kontakt med oss. Dette har vært en traumatisk opplevelse for enkelte, og det vil bli tilbudt hjelp til de som ønsker å snakke med noen, sier Aas.

Politiet har ennå ikke funnet den aktuelle kniven som ble truet med. Aas sier det er for tidlig å si om mannen vil bli avhørt i løpet av kvelden eller natten.

Drammen har i senere tid vært flere ganger i mediene i forbindelse med voldssaker, ofte med våpen involvert. Byen er blant annet annet kjent og beryktet for gjenger av innvandrerungdom som holder til i områder i sentrum av byen.

Document er kjent med at mange vanlige innbyggere er engstelige for å ferdes i byen på kveldstid.

Les også: 

Knivran i Drammen

Ny bok fra Document: Bestill i dag!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.