NTB

Israelske kampfly angrep to Hizbollah-celler i Libanon søndag, ifølge det israelske forsvaret. Videre heter det at disse cellene planlagte angrep mot Israel.

Hizbollah-cellene planla å fyre av raketter og panservernmissiler mot Israel, heter det i en uttalelse. Libanons statsstyrte nyhetsbyrå NNA meldte søndag kveld om et israelsk angrep mot utkanten av landsbyen Aitaroun sør i landet, men det er uklart om det er snakk om samme hendelse.

Det israelske forsvaret skriver at den ene cella holdt til ikke langt unna den israelske landsbyen Mattat, som ligger rundt 13 kilometer sørvest for Aitaroun. Den andre ligger lenger nord, i det omstridte området kjent som Shebaa-gårdene, ifølge Israel.

Det har vært trefninger mellom Israel og Iran-støttede Hizbollah-krigere på grensen mot Libanon nesten daglig de siste to ukene. Ifølge Hizbollah er minst 26 krigere drept i sammenstøtene. Libanesiske sikkerhetskilder sier at elleve krigere fra palestinske grupper i Libanon som er allierte med Hizbollah, er drept i grenseområdet, i tillegg til fire sivile.

Ifølge det israelske forsvaret er minst fem soldater og en sivilperson drept på den israelske siden av grensa. Israel har evakuert 42 lokalsamfunn i området.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.