Hizbollah har vist muskler og advart Israel mot bakkeinvasjon. De legger makt bak ordene ved å øke beskytningen av Nord-Israel. Minst én person er drept og tre skadd i et rakettangrep mot landsbyen Shtula. Hizbollah legger ikke skjul på at de står bak.

Meldingene om angrepet kom først på det israelske militærets radiokanal, som meldte at fire personer var drept eller skadd. Israelsk helsepersonell bekrefter at én person ble drept.

Den libanesiske bevegelsen Hizbollah sier i en uttalelse på sin TV-kanal Al-Manar at de avfyrte raketter fra sør i Libanon mot Shtula-landsbyen rett ved grensen.

Det israelske militæret har sagt at de angriper mål i Libanon etter angrepet. Det gjelder utkanten av Aita al Shaab, i tillegg til landsbyene Rmeish og Ramiya.

Militæret har opprettet en sone stengt for offentligheten på fire kilometer fra grensen søndag og sier at de bevisst forstyrrer GPS-tjenester der og på sørfronten ved Gaza.

GPS-forstyrrelsene kan påvirke enkelte apper folk har på telefonene sine, melder talsperson Daniel Hagari på X/Twitter.

Den iranske utenriksminister har også truet Israel med alvorlige konsekvenser hvis det går til bakkeinvasjon. Det kan tolkes som nok en advarsel om at Iran vil slippe Hizbollah løs. Da vil Israel være involvert i en storkrig.

For den israelske ledelsen er disse truslene bare et bevis på at de må fullføre operasjonen mot Hamas.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.