Det er motstridende påstander om hvem som står bak sykehusangrepet i Gaza by tirsdag, men det er for tidig å konkludere, sier utenriksminister Espen Barth Eide.

– Vi vet ikke hva som akkurat har skjedd. Det er bare å si at uansett hvem det var, så var det uakseptable handlinger, sier Eide ifølge Dagbladet.

Utenriksministeren sier i tillegg at han er sikker på at konflikten kommer til å eskalere.

– Ikke bare tror jeg det kommer til å gjøre det, jeg er helt sikker på at dette kommer til å eskalere. Fordi dette er grusomme scener der det er mange som er drept. Alle disse har venner, familie og bekjente, og uansett opphav til selve katastrofen, har dette selvsagt en spredningseffekt, og dette kommer til å mobilisere situasjonen i regionen og utenfor, sier Barth Eide til TV 2.

Biden har allerede sagt at det ser ut som at «det andre laget» sto bak angrepet på sykehuset. Men Barth Eide vil ikke konkludere ennå, han venter på hva FN sier, og viser til at FN bruker uavhengige kilder for å undersøke påstandene. FN har som kjent fordømt Israel utallige ganger for det de beskriver som okkupasjon, en anklage Israel benekter.

– Det jobbes beinhardt for å få avklart hva som har skjedd, både med det som kan kalles for uavhengig analyse, og med FN, som kanskje vil ha den største troverdigheten, sier han. (NTB)

Det er vel 57 land i OIC –Organisasjonen for islamsk samarbeidd – som er medlemmer av FN. OIC er den nest største mellomstatlige organisasjonen i verden etter FN, og disse landene har derfor stor innflytelse i FNs hovedforsamling.

Utenriksministeren understreker at angrepet, som palestinske helsemyndigheter hevder kostet nesten 500 mennesker livet, er et svært sensitivt tema og mener at er lurt å vente til en endelig avklaring er klar.

Les også:

Hamas om bomben som traff sykehuset: «Er den fra oss? Det ser slik ut!»

Kjøp billetter her!

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.