NTB

Rolling Stones slipper snart sitt første studioalbum med nyskrevne låter på 18 år. Platen får tittelen «Hackney Diamonds».

Bandet kunngjorde selv nyheten mandag.

Detaljer rundt det nye albumet kommer på et arrangement i Hackney i nordøst i London onsdag denne uken. Der skal Mick Jagger, Keith Richards og Ronnie Woods intervjues av «The Tonight Show»-verten Jimmy Fallon. Arrangementet blir strømmet direkte på Youtube klokken 15.30 norsk tid. Bandet la mandag ut en teaser med Fallon på Youtube, og lanserte albumets nettsted.

– Hackney er kanskje hjertet i «Hackney Diamonds», men dette er et virkelig globalt øyeblikk som vi ønsker å dele med fans verden rundt via Youtube, står det i en uttalelse fra bandet.

Mandagens kunngjøring kommer i kjølvannet av en kryptisk kampanje der bandets ikoniske munn- og tunge-logo ble projisert på fasaden av kjente landemerker i flere byer verden rundt, blant annet New York, London og Paris.

Forrige albumutgivelse med nyskrevet materiale, «A Bigger Bang», ble gitt ut i 2005.

Det nye albumet blir bandets første etter at trommisen Charlie Watts døde i 2021.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.