En ting er at Zelenskyj skifter ut forsvarsministeren, men måten det skjedde på tyder på at Oleksij Reznikov fikk sparken og det for åpen scene. Du ydmyker ikke din egen forsvarsminister i full offentlighet midt under en krig, med mindre det er avslørt alvorlige feil som korrupsjon.

Zelenskyj roste ikke Reznikov da han sparket ham.

Reznikov er den som alle vestlige ledere har lært å kjenne og forholdt seg til. Nå knytter mediene Reznikov til korrupsjonsavsløringene. Hva vet vestlige ledere om hva som har foregått bak kulissene i Kyiv?

Med de massive overføringene til Ukraina har det vært nok å ta av for et korrupt regime, men foreløpig sitter vi tilbake som spørsmålstegn. Vestlig opinion er en faktor. I USA har vinden snudd på grasrota, og det er flertall mot mer støtte.

Bundet seg til masten

Det er Vesten som har bundet seg til masten – les Kyiv – ikke omvendt – og lovet å stå Ukraina bi to the bitter end.

De hefter for hvordan krigen føres. Reznikovs avgang utløser nye spørsmål og sikkert nye avsløringer om bakgrunnen for oppsigelsen.

Ekstra merkelig blir det når erstatteren mangler militær bakgrunn.

41 år gamle Umerov startet i telekombransjen i 2004 og ble valgt inn i det ukrainske parlamentet i 2019.

Før det var han i mange år rådgiver for den historiske lederen for Krim-tatarene, Mustafa Dzjemiljev.

Sentral forhandler

Siden annekteringen av Krim-halvøya i 2014 og invasjonen i februar i fjor, har Umerov vært sentral i flere forhandlinger med russiske tjenestemenn, både for evakuering av sivile og fangeutvekslinger.

41-åringen var også en del av Ukrainas delegasjon i forhandlingene med Russland de første ukene av krigen og deltok i samtalene som resulterte i at Svartehavs-korridoren ble opprettet i fjor. Den er siden stanset. (NTB)

Telegraph skriver at valget av en krimtartar kan være et signal om at Kyiv ønsker å ta tilbake hele Krim.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.