Politiet har fått råmaterialet fra intervjuet med drepte Jonas Henriksen, ifølge skaperne av podkasten «Avhørt». – De har fått alt de har bedt om, sier podkast-selskapet.

– Vi vil ikke noe annet enn at politiet skal oppklare denne saken og ønsker ikke å gå i beina på etterforskerne, sier produsent Lars Christian Nygaardstrand i Batong Media til NTB.

Selskapet bak podkasten «Avhørt» bekrefter at de har sendt over råmateriale fra intervjuet med Jonas Aarseth Henriksen (30). Det ble spilt inn seks dager før Henriksen ble funnet drept i Nes i Ådal og inneholder blant annet opplysninger om alvorlige hendelser og personer som Henriksen mente var involvert.

– Vi har bedt om så mye av innholdet som de mener de kan gi ut, bekrefter politiadvokat Tine Henriksen i Sørøst politidistrikt overfor NTB.

Hun er kjent med innholdet i den første episoden av podkasten om og med Jonas Aarseth Henriksen. Politiet ber nå om få del i opplysningene som så langt ikke er publisert

Nye etterforskningsskritt

Den første episoden ble lagt ut natt til onsdag, mens den andre kom halvannet døgn senere. Det er så langt ikke bestemt når den tredje episoden skal publiseres, men det blir i løpet av de kommende dagene. Ifølge Nygaardstrand kan det også komme flere episoder om og med Jonas Aarseth Henriksen.

– Politiet har fått råmaterialet, samt våre vurderinger rundt hva som trolig kommer med i den tredje episoden av serien. Vi ønsker å samarbeide med politiet og hjelpe der vi kan, samtidig som vi må beskytte enkelte av våre kilder, sier han.

I den første podkast-episoden forteller Henriksen selv om flere alvorlige hendelser, blant annet tre episoder hvor kjøretøy er blitt stukket i brann, samt konkrete personer som han hevder var involvert. Intervjuet etterlater et inntrykk av at det kan ha vært en sammenheng mellom disse hendelsene og det Henriksen ble utsatt for i en toårsperiode før han ble drept i forrige uke.

– Jeg ønsker ikke å gi detaljer om de enkelte sakene vi jobber med i denne sammenhengen, men vi sjekker om de gamle sakene kan ha sammenheng med drapet, og jeg kan bekrefte at vi tar etterforskningskritt der vi mener det er nødvendig, sier Henriksen.

Kan være ødeleggende

Hun vil ikke kommentere om de ettergår konkrete personer som blir nevnt i podkasten. Politiet er også svært tilbakeholdne med å gi ut opplysninger om drapet, metoden og omstendighetene rundt funnet av Henriksen ved en hytte i Nes i Ådal. Politiadvokaten ønsker ikke å kommentere opplysningene i podkast-serien.

– Det kan være ødeleggende hvis det kommer ut detaljer fra etterforskningen. Derfor er det svært viktig for oss å ha kontroll på informasjon som kommer ut. Vi ønsker ikke at detaljer fra etterforskningen skal komme ut, sier hun.

I enhver etterforskning frykter politiet at opplysninger skal påvirke vitners forklaringer og bidra til at bevis blir forspilt, går tapt eller blir ødelagt.

Nygaardstrand mener uttalelsene til Henriksen må tolkes generelt og sier han ikke har inntrykk av at politiet opplever podkasten som et problem.

– Vi ser ikke dette som noen kritikk av vår podkast. Vi har vært i dialog med dem, og de har skrevet til oss at de ikke ønsker å hindre oss i publisere noe eller kommer med føringer for hva vi kan publisere, sier Nygaardstrand.

Hvorfor var han ved hytta?

Etter å ha fått den foreløpige obduksjonsrapporten, er politiet sikre på at Jonas Henriksen ble drept. Men de vil ikke gå inn på hvilke funn de bygger konklusjonen på og har ikke opplyst om hvordan drapet ble begått.

Kilder opplyser derimot til VG at Henriksen ble skutt og drept. Ifølge opplysninger i «Avhørt»-podkasten var det en kollega av Henriksen som fant ham i bilen langs en lite trafikkert skogsvei i nærheten av hytta i Ådal.

Avdøde er ikke eier av hytta, og han har tilsynelatende ingen annen tilknytning til den.

– Vi bruker en del ressurser på å undersøke hvorfor han var ved hytta den aktuelle dagen, men har ikke noen klare svar ennå, sier Henriksen.

Hun har bedt om observasjoner i området fra og med mandag 14. august – altså fra tre dager før Henriksen ble funnet drept.

– Det gjør vi på bakgrunn av flere opplysninger i saken. Selv om vi mener avdøde ble drept 17. august, kan det være gjort observasjoner av personer og kjøretøy allerede fra 14. august som kan være med på å belyse saken, sier Henriksen.

Hun vil ikke konkretisere hva slags opplysninger hun sikter til, eller om politiet mener det eksempelvis ble rekognosert eller begått forberedelseshandlinger i området i dagene før drapet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.

Les også