NTB

Den svenskbosatte koranbrenneren Salwan Momika er konfrontert med bilder som skal vise ham poserende med våpen i hjemlandet Irak, melder SVT.

Dette kan stå i motsetning til Momikas egne opplysninger om at han kun deltok i politisk aktivitet i hjemlandet. 11. juli åpnet svenske utlendingsmyndigheter en undersøkelse for å avgjøre om hans beskyttelsesstatus og oppholdstillatelse skal tilbakekalles.

Ifølge SVTs opplysninger er det snakk om bilder der han poserer med våpen i militære miljøer. I sosiale medier sirkulerer det filmer og bilder som skal vise at Momika har hatt en lederrolle i en kristen militsgruppe, ifølge den svenske kringkasteren.

Salwan Momika er en av to irakiskfødte menn som flere ganger har arrangert koranbrenninger i Stockholm, blant annet utenfor Iraks ambassade. Spenningen utløst av koranbrenningene har fått myndighetene i både Sverige og Danmark til å øke trusselnivået.

Pressesjef Jesper Tengroth ved Migrationsverket bekrefter at de har hatt et møte med Momika, men vil ikke kommentere innholdet. Han sier at partene skal få anledning til å komme med sitt syn på saken før det tas en avgjørelse.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.