Politiet under utrykning i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Torsdag kveld har politiet kontroll på to personer etter at de mottok melding om en slåsskamp med flere personer involvert.

Tidligere torsdags kveld ble det meldt om knivstikking i Oslo, senere på kvelden er det masseslagsmål med mulig bruk av skytevåpen i Kristiansand. Også hverdagene er nå fulle av voldshendelser.

NTB melder om saken, Fædrelandsvennen skrev om den først.

Flere personer skal ha vært innblandet i et større, væpnet slagsmål, der det altså er rapportert om at skudd er avfyrt.

– Det skal ha blitt hørt skudd, og i slåsskampen er køller og slagvåpen involvert, sier operasjonsleder Arve Myklebust ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Han opplyser til avisen at de har kontroll på to personer, men vet ikke noe mer. En av de to personene ble satt i håndjern og ført inn i en politibil, ifølge avisen.

På stedet utstyrte politiet seg med skjold og hjelmer. Også en hundepatrulje ble sendt til stedet.

Ifølge Fædrelandsvennen viser en video en mann som knuser et bilvindu med et slagvåpen. Bilen, som det satt flere personer i, skal ha forsvunnet fra stedet.

Det oppgis i sedvanlig stil ikke mer om de involverte, men de fleste vil tenke at dette som nå foregår, er alt annet enn «typisk norsk».

Denne sommeren har det vært en rekke meldinger om voldshendelser i Kristiansand, noe som harmonerer dårlig med bildet av en blid, trivelig sørlandsperle. Den nye virkeligheten gjør seg gjeldende i alle byer, over hele Norge.

Få politikere ser ut til å bekymre seg nevneverdig.

Les også: 

Listhaug: – Politimesteren må korrigere feilinformasjon om ungdomsvold

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.