Bekymringen for et terrorangrep i Stockholm har økt de siste dagene.

Politiet i Sverige har nå fått ordre om å bære automatvåpen i Stockholm by for raskt å kunne svare på et terrorangrep, skriver Expressen.

De nylige koranbrenningene i Sverige har ført til store protester i den muslimske verden.

I forrige uke ble den svenske ambassaden i Bagdad satt i brann etter å ha blitt stormet av hundrevis av sinte sjiamuslimer.

Og i Jemens hovedstad Sanaa demonstrerte tusenvis av mennesker mandag mot koranbrenningene.

Den stadig mer spente situasjonen får nå også konsekvenser internt i Sverige.

Ifølge Aftonbladets opplysninger har politimyndighetens ledelse vurdert at trusselen mot Sverige har økt.

Samtidig har bekymringen for et terrorangrep i Stockholm økt de siste dagene innad i politiet, ifølge opplysninger til Expressen.

Sverige, en uke

Politiet har derfor fått spesialordre om å patruljere sentrum på grunn av den spente situasjonen, og patruljer som har beveget seg rundt i byen, har fått ordre om å bære maskinpistoler, av typen MP5.

Normalt har noen politipatruljer MP5-våpen innelåst i bilene sine, men på grunn av den spente situasjonen, har politiet nå fått tillatelse til å ha maskinpistolene med seg.

Politifolk har også fått beskjed om å være mer årvåkne.

Den svenske sikkerhetstjenesten har ennå ikke kunngjort noen endring når det gjelder terrornivået i Sverige. Det er fortsatt på et forhøyet nivå, som er en tredjedel av en fempunkts skala.

SÄPOs pressesjef Karl Melin sier at de gjør løpende vurderinger når det gjelder trusler og trusselnivå.

– Jeg kan forstå at det kan være bekymring i forbindelse med de siste hendelsene. Vi i SÄPO jobber kontinuerlig med dette. Vi følger utviklingen nøye, men man må imidlertid huske at det ikke har vært noen endringer i terrortrusselnivået som sådan når det gjelder trusselen om angrep. Det forblir på et forhøyet nivå, sier han.

Karl Melin ønsker ikke å kommentere de konkrete opplysningene, men henviser til politimyndigheten.

Sofia Hellqvist, pressetalsperson ved politiets nasjonale mediesenter, sier at de er i løpende kontakt med den svenske sikkerhetstjenesten.

– Politiet gjør alltid de tiltakene vi mener er nødvendige. Jeg kan ikke si mer enn det nå, sier hun.

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.