NTB

Minst 13 soldater er drept og minst 20 såret i et selvmordsangrep mot en militærskole i Somalias hovedstad Mogadishu mandag, oppgir en soldat.

Soldaten sier han så likene like etter angrepet mandag.

Den ytterliggående islamistgruppa al-Shabaab har meldt at den sto bak. Den hevder at 73 soldater ble drept og 124 såret i angrepet.

Ifølge en offiser på stedet utløste angriperen bomben mens soldatene sto i kø for å bli registrert. De kom fra regionen Lower Shabelle og hadde kommet til hovedstaden for å få opplæring.

Somalias regjeringshær har ved hjelp av militser og soldater fra utlandet trappet opp offensiven mot al-Shabaab. Siden i fjor har gruppen mistet kontrollen over store områder. Men den fortsetter å gjennomføre blodige angrep mot både militære og sivile mål.

Militæroffensiven har den siste tiden stanset opp, samtidig som det har vært en økning i al-Shabaabs angrep. Ifølge somaliske myndigheter skal det snart innledes en ny fase i offensiven.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.