NTB

Kristin Harlia fortsetter jakten på å bestige verdens 14 høyeste fjell på under seks måneder og seks dager. Tirsdag besteg hun sin tolvte topp.

Tirsdag rundt klokken 5 lokal tid besteg Harila Gasherbrum I (også kalt Hidden Peak) i Pakistan, skriver teamet hennes i en pressemelding. Gasherbrum I er verdens ellevte høyeste fjell, og ligger 8080 meter over havet.

Harila fra Vadsø er allerede den raskeste noensinne til å bestige verdens 14 høyeste fjell, etter at Guinness rekordbok underkjente Nimsdai Purjas verdensrekord på seks måneder og seks dager.

– Nimsdai Purja var ikke på høyeste punkt på to av fjellene i sin rekord, og dermed er ikke tiden hans seks måneder og seks dager, men litt i overkant av to år. Kristin Harila klatret alle 14 fjellene på ett år og fem dager, og dermed har hun verdensrekorden, sa redaktør Craig Glenday til Fri Flyt tidligere i juli.

Selv om Harila allerede har verdensrekorden, så jakter hun fortsatt på en raskere tid enn det som var Nimsdai Purjas rekord – altså under seks måneder og seks dager.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.