Datatilsynet beordrer Meta, selskapet som eier Facebook og Instagram, til å stanse bruken av nordmenns persondata til overvåkingsbasert reklame.

Den amerikanske teknologigiganten risikerer nå én million kroner i dagbøter om de ikke følger tilsynets vedtak, skriver NRK.

– Vi mener at Meta ikke følger våre personvernregler. Vi mener at selve forretningsmodellen de har med å overvåke alt vanlig folk gjør til enhver tid, ikke er i tråd med europeiske personvernlover, sier Tobias Judin i Datatilsynet.

Meta mener på sin side at de handler i tråd med europeiske personvernregler.

– Vi vil vurdere det norske Datatilsynets krav. Men dette vil ikke ha en umiddelbar innvirkning på virksomheten vår, skriver Meta-talsperson Matthew Pollard i en epost til NRK.

Meta har frist til 4. august med å stanse bruken av persondata. Gjør de ikke det, slår dagbøtene inne. De vil i første omgang vare i tre måneder eller til Meta gjør nødvendige endringer.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.