Jakob Ingebrigtsen løp 2 engelske mil på 7.54,10 i Diamond League-stevnet i Paris. Han smadret verdens beste notering inntil nå som Daniel Komen fra Kenya sto for.

Målet var klart på forhånd: Han skulle slå rekorden til Komen. Jacob Ingebrigtsen sa på forhånd at han måtte gjøre sitt livs løp for å klare det.

Egentlig registreres ikke verdensrekorder på 2 engelske mil, men herregud, ingen har altså løpt fortere på distansen.

Den unge superstjernen hadde lagt opp et knallhardt løp på forhånd. Et eksempel: Han skulle passere 3000 meter på 7:26, noe som er bedre enn hans personlige rekord på 7:27.05, og den 13. raskeste tiden på distansen noen sinne.

Ikke bare slo han den gamle rekorden som har stått i 26 år: Han rett og slett knuste den, med 4,5 sekunder. En helt ufattelig sterk prestasjon.

Allerede etter 1000 meter var resten av feltet distansert, og Ingebrigtsen var alene med de to harene Benoit Campion og Kyumbe Munguti.

Etter at Campion la seg, ble Munguti litt vel ivrig og fikk en liten luke til nordmannen. De siste to og en halv rundene løp Ingebrigtsen alene mot lysharen, men han knuste rekorden likevel.

– Tanken bak er kanskje å lage litt show i Paris. Det er en litt uvanlig distanse, men det er gøy å prøve ting jeg ikke har prøvd før, sa Ingebrigtsen til NRK før stevnet. (NTB)

For øvrig passerte Ingebrigtsen 3000 meter på 7.24.07, den tredje beste tid gjennom alle tider, og da hadde han fortsatt litt over 200 meter igjen av løpet. Ingebrigtsen slo dermed sin personlige rekord på 3000 meter med tre sekunder (rundet opp med to hundredeler).

Ingebrigtsen kom i mål hele 15 sekunder før nummer to, Ishmael Rokitto Kipkurui.

Jeg er personlig ikke den som følger friidrett så tett, men jeg lar meg imponere av vanvittige prestasjoner i alle idretter. Husk: Jacob Ingebrigtsen er bare 22 år gammel.

Dette var på et så skyhøyt nivå at det fortjente en ros og en gratulasjon!

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.