Zelenskyj har bedt Olaf Scholz om å få den tyske krysserraketten Taurus, som har en rekkevidde på minst 50 mil. Moskva ligger 45 mil fra den ukrainske grensen og vil dermed være innen rekkevidde. Jo lengre rekkevidde ukrainerne får, jo mer nervøs må man regne med at Kreml blir. Det er FAZ som melder dette.

Taurus er det mest fryktinngytende våpenet Tyskland har. Det bestykkes på en Tornado jet fighter. Raketten er fem meter lang.

Når Taurus har løsnet seg fra transportflyet sitt, lar den seg falle ned. Så suser det fem meter lange ubemannede lille jetflyet over fiendens linjer i tretopphøyde. Kort før slutt klatrer raketten bratt igjen og kaster seg så loddrett mot målet. Dens 400 kilo tunge stridshode kan da trenge igjennom metertykk betong. Kryssermissilet Taurus er derfor en trussel mot alt som ser ut til å være spesielt godt beskyttet: depoter, kommandostaber, hangarer, broer.

Ein „Game Changer“ aus Deutschland

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.