Storbritannia har innført et krav om ID-kort ved valg. Når Republikanere krever det samme i USA, blir de hengt ut som rasister av hovedstrømsmedier og Demokrater. Demokratene bruker bevisst mangel på ID til å få uregistrerte velgere og illegale migranter til stemmeurner som er mobile og ubevoktede.

Den nye loven, som ble tatt i bruk for første gang under lokalvalget tidligere i mai, krever at de som skal stemme, viser fram legitimasjon med bilde. Regjeringen hevder at tiltaket er for å hindre valgfusk.

Reuters’ funn viser at 33.509 personer ble nektet å avgi stemme på grunn av manglende legitimasjon. Av disse kom over 20.000 senere tilbake med riktig ID, mens 13.085 ikke gjorde det.

Nyhetsbyrået har samlet inn data fra 202 av de 230 valgkretsene i England, så antallet som ble nektet å stemme, kan være høyere. Av de 20 valgkretsene som avviste flest velgere, var 15 blant de mest fattigdomspregede områdene i landet.

Regjeringen har høstet mye kritikk for å innføre ID-kravet, blant annet fordi valgfusk ikke har vært et utpreget problem i Storbritannia. (NTB)

Medier og establishmentpartiene i Europa beskytter Demokratenes systematiske valgjuks med metoder de aldri ville ha tillatt på hjemmebane.

I New York får illegale ferske migranter mulighet for byens ID-kort, og med det kan de åpne bankkonto og også stemme. Det samme gjelder California. Med de antall som nå velter inn over det som før var en grense, vil en patriotisk Republikaner aldri mer kunne vinne. Demokratene trenger bare litt mer tid for å vippe stater som Texas.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.