Man skulle tro at en som kunne helbrede syke, lindre nød og til og med vekke opp døde ville bli verdsatt og feiret. Men Jesus skapte mange fiender blant folket hvis makt og rikdom var avhengig av at ting forble som de var. Så Jesus ble truet, overvåket, baktalt, forfulgt, fengslet – og til slutt drept.

Men betydde det at de klarte å bringe Jesus til taushet eller overlate ham til glemselen? Nei. Tvert imot. Historiene om miraklene han gjorde da lever fortsatt, og han gjør fortsatt mirakler i folks liv i dag. Fremfor alt gir han fortsatt folk makt til å prøve å leve slik at vi går i hans fotspor og blir hans disipler i dag. Grunnen til at det i det hele tatt er mulig er enkel: Jesus var og er verdens lys, og mørket kan ikke overvinne lyset.

Velkommen til å lytte til våre tanker før søndagen!

 

4. søndag i fastetiden

Mange av jødene som var kommet til Maria og hadde sett det Jesus gjorde, kom til tro på ham. Men noen gikk til fariseerne og fortalte hva han hadde gjort. Da kalte overprestene og fariseerne sammen Rådet, og de sa: «Hva skal vi gjøre? Dette mennesket gjør mange tegn. Lar vi ham holde på slik, vil snart alle tro på ham. Så kommer romerne og tar både det hellige stedet og folket vårt.» En av dem, Kaifas, som var øversteprest det året, sa da: «Dere skjønner ingenting. Dere tenker ikke på at det er bedre for dere at ett menneske dør for folket, enn at hele folket går til grunne.» Dette sa han ikke av seg selv, men fordi han var øversteprest det året, talte han profetisk om at Jesus skulle dø for folket. Ja, han skulle ikke bare dø for folket, han skulle også samle til ett de Guds barn som er spredt omkring. Fra denne dagen la de planer om å drepe ham.

Joh 11:45-53

Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

 

 

Kjøp bøker fra Document Forlag!

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.