Regjeringen ønsker å etablere et klimasamarbeid med tre næringer. Målet er en raskere grønn omstilling i bedrifter over hele landet.

– Næringslivet sitter med nøkkelen for å løse klimakrisen. Derfor går vi nå i gang med et mer formalisert samarbeid mellom næringslivet, partene i arbeidslivet og myndighetene om hvordan vi kan kutte utslipp raskere, samtidig som vi fortsetter å styrke verdiskapingen og investeringene i Norge, og får opp eksporten. Her trekker vi på Norges lange tradisjoner med å løse felles utfordringer gjennom trepartssamarbeidet, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) i en pressemelding.

De tre næringene er prosessindustrien, maritim næring, og bygge-, anleggs- og eiendomsnæringen.

– Norsk næringsliv viser stor vilje til klimaomstilling. Nå ønsker vi å få med noen viktige deler av norsk næringsliv med på et tett partnerskap med regjeringen. Prosessindustrien, maritim næring og bygg- anleggsnæringen spiller en viktig rolle i omstillingen vi skal gjennom så disse tre næringene er først ut. Klimapartnerskapene skal bidra til at klimaomstillingen kan gå enda raskere enn hittil, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap).

Utvalgte organisasjoner som representerer disse næringene, vil bli invitert til dialog innen kort tid.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.