Innvandrerbefolkningen vokste med 57.700 personer i 2022, det høyeste antallet hittil i løpet av ett år. Halvparten av dem var ukrainere. Totalt er det registrert 877.200 innvandrere, som er 16 prosent av befolkningen. Det virkelige tallet er mye høyere, for SSB regner andre generasjon som norske.

Det kom 30.300 ukrainere. Det bodde nesten ingen her fra før, så ukrainerne er med ett slag blitt Norges tredje største utenlandske gruppe etter polakker og litauere, med henholdsvis 107.400 og 42.500.

NTB nevner ikke hvor den andre halvdelen av fjorårets tilstrømning kommer fra. Dette er den vanlige innvandringen: asylanter og familiegjenforening. Det kommer altså et antall på størrelse med en norsk småby hvert eneste år.

Langsomt blir Norge et annet land. Det ble i fjor delt ut nær 40.000 statsborgerskap.

 

Nær 40.000 fikk norsk statsborgerskap i 2022

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.