En statist i Netflix-filmen «White Noise» lever nå ut en ekte versjon av filmens plot, som fortsetter å utfolde seg etter tog- og naturkatastrofen i Ohio. Mainstream media kaller det en skummel tilfeldighet. Noen av oss er ikke så overbevist. – There is more to this story than meets the eye.

Ben Ratner fra delstaten Ohio bor mindre enn en kilometer fra der en togavsporing forårsaket et massivt utslipp av giftige kjemikalier og tvang innbyggerne til å evakuere.

Documents Erling Marthinsen skrev om katastrofen som har forårsaket enorme miljøskader i området og frykt blant befolkningen. Medier og ansvarlige politikere trekker på skuldrene.

Les også:

Massive utslipp av giftige kjemikalier etter togulykke i Ohio – Document

Ved et sammentreff som nesten ikke er til å tro spilte 37 år gamle Ratner statist i filmen «White Noise», som kom ut på Netflix i 2021. Slik besskriver SuperSummary filmen, som er basert på en bok:

«White Noise» er en roman fra 1985 av den amerikanske forfatteren Don DeLillo, og forteller historien om en professor i en liten by hvor daglige rutiner blir knust når en togulykke resulterer i et massivt kjemisk utslipp.

Mens karakterene sliter med å akseptere sin egen dødelighet, utforsker boken en rekke moderne problemstillinger, inkludert forbrukerisme, massemedier og konspirasjonsteorier. I 2005 plasserte Time Magazine «White Noise» på listen over de 100 beste engelskspråklige romanene siden 1923.

White Noise | Official Trailer | Netflix

Ben Ratner, som er far til fire og bor i East Palestine, Ohio, hvor katastrofen skjedde, forteller til People Magazine at han nå lever ut en ekte versjon av filmens plott, som fortsetter å utfolde seg.

– Dette er en veldig skummel situasjon. Og du kan risikere å bli gal av å tenke på hvor uhyggelige likhetene er mellom det som skjer nå og i den filmen.

– This is such a scary situation. And you can just about drive yourself crazy thinking about how uncanny the similarities are between what’s happening now and in that movie.

I likhet med nesten halvparten av innbyggerne i Ohio-landsbyen, som har en befolkning på drøyt 4700 og ligger omtrent 8 mil nordvest for Pittsburgh, ble Ratner-familiens liv endret 3. februar, da 50 jernbanevogner fylt med kjemikalier og brennbare stoffer sporet av.

Et av disse kjemikaliene var vinylklorid, en giftig, brannfarlig gass, og Erling Marthinsen skrev:

Fem av vognene inneholdt vinylklorid, et giftig industrikjemikal. Avsporingen førte til at vognene tok fyr, noe som skapte massive flammer og utslipp av giftige gasser.

Lokale myndigheter bestemte deretter å utføre et kontrollert utslipp av de giftige gassene mandag 6. februar. Alle som oppholdt seg innenfor en radius på 1,6 kilometer av ulykkesstedet, ble bedt om å evakuere av hensyn til egen sikkerhet.

Ratner, som eier en kaffebar i nærliggende Salem, tilbrakte åtte dager sammen med sin kone og barn, samt venner og slektninger, i en Airbnb-eiendom før han endelig kom hjem tre dager etter at evakueringsordren endelig ble opphevet.

– Da vi kom tilbake, rengjorde vi og luftet huset, men alle kjemikaliene som brant, skaper biprodukter, som saltsyre, og ble liggende igjen på overflatene i hjemmene våre, sier Ratner, som ikke bare er bekymret for de langsiktige helsekonsekvensene av katastrofen, han frykter også at det vil påvirke økonomien i lokalsamfunnet.

– Vi trenger fortsatt svar på hvordan vi kan sørge for trygghet for våre familier, samtidig som vi opprettholder en slags normal eksistens for barna våre.

– Once we got back, we did a lot of cleaning and let the house air out, but all those chemicals that burned create byproducts, like hydrochloric acid, in the form of a film that’s been left on the surfaces of our homes, says Ratner, who is not only worried about the long-term health impacts of the disaster but fears how it will affect the economy of his community.

Ikke overraskende klarer ikke Ratner lenger å se på «White Noise»:

– Jeg prøvde å se filmen for noen dager siden, men klarte det ikke, innrømmer han. – Det var ikke noe jeg ønsket å bli underholdt av. For oss er det en virkelig situasjon.

– I went and tried to watch the film a few days ago and couldn’t, he admits. – It wasn’t something I wanted to be entertained by because for us, it’s a real-life situation.

De fleste hovedstrømsmedier kaller det en skummel tilfeldighet. Vi høyreekstreme konspirasjonsteoretikere er ikke så overbevist. There is more to this story than meets the eye.

KTLA 5 News: After Ohio train derailment, family lives plot of movie they helped make.

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.