Parlamentet i Wales blir anklaget for å sløse med offentlige penger etter at det plasserte sanitærprodukter for kvinner på herretoaletter. Av hensyn til transpersoner er tamponger og bind blitt plassert ved urinalene i alle mannlige toaletter på Senedd, det walisiske parlamentet.

Skilt ved bygningen i Cardiff sier: «Disse produktene leveres gratis til alle som trenger dem, etter forhandlinger på dine vegne av Senedd Commission Trade Union Side». En talsmann for parlamentet, som også har kjønnsnøytrale toaletter og dusjfasiliteter, sier til Daily Telegraph at de hadde «gjort mensprodukter tilgjengelig over hele eiendommen vår».

Men den walisiske konservative politikeren Tom Giffard sier at «Det er sjokkerende at Senedd ikke kan finne ut forskjellen mellom en mann og ei kvinne». Og kvinnerettighetsforkjemperen Helen Joyce uttaler: «Kan du tenke deg en større pengesløser?»

Dette kommer etter at den walisiske regjeringen, som kontrolleres av sosialdemokratene (Labour), ønsker å gjøre det lettere for folk å juridisk bytte kjønn. Lignende planer i Skottland har derimot skapt stor debatt.

Administrasjonen i Wales vil at den britiske sentraladministrasjonen i Whitehall i London skal gi dem makt til å endre loven om å bestemme sin egen kjønnsidentitet. De vil også la folk oppgi at de er ikke-binære og har ubestemt kjønn på pass og førerkort.

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.