Det skytes i Stockholm, Oslo og Aalborg, og spørsmålet er om det ikke bør ses under samme vinkel: Myndighetene er blitt tilskuere til en utvikling de selv har satt i gang.

Hvor begynner det og hvor slutter det? I Jerusalem ble jøder beskutt ved Gamlebyen av en 13-åring. Modus er det samme: En krig der alt er tillatt.

Sosialdemokratiske samfunn som tror på menneskets godhet er forsvarsløse. Deres eneste svar er mer godhet, omtanke, ressurser.

Det virker ikke.

Drapsmennene blir yngre og yngre.

Ifølge påtalemyndigheten ble en gutt under 18 år pågrepet ved tretiden natt til søndag. Han er mistenkt for å ha medvirket til drap.

Skyteepisoden fant sted lørdag kveld i 18-tiden ved en sushirestaurant i bydelen Skogås i utkanten av Stockholm, ifølge Aftonbladet.

Natt til søndag førte også to eksplosjoner til materielle skader på inngangspartiet til to boliger i Upplands Bro og Upplands Väsby nordvest for den svenske hovedstaden. Ingen personer ble skadd i eksplosjonene, opplyser politiet.

Pressetalskvinne Anna Westberg i Stockholm-politiet sier det er for tidlig å si om det er sammenheng mellom de to eksplosjonene, men legger til at politiet undersøker dette. (NTB)

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.