Joseph Schmidt (1904-1942) var på turné i Jerusalem, Haifa og Tel Aviv i 1934, og herfra er denne innspillingen hentet. Sangens tittel kan oversettes til For en god lære har jeg gitt dere og teksten er en av de vanligste hebraiske bønnene som synges etter Torah-lesning i ashkenaziske gudstjenester. Teksten er tonesatt av en rekke komponister, og melodien Schmidt bruker her er antakelig komponert av David Moshe Steinberg, som var kantor i Odessa på den tiden Schmidt var i ferd med å utdanne seg til samme yrke og dessuten til operasanger i Czernowitz. Joseph Schmidt klarte å komme seg i sikkerhet i Sveits høsten 1942, men døde av sykdom bare noen uker senere.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.