En kvinne i 70-årene ble nylig funnet død i sitt hjem i Bærum etter å ikke ha fått hjelp av hjemmetjenesten på ti dager. Nå gjennomgår kommunen sine rutiner.

– Vi beklager sterkt denne hendelsen og beklager sterkt at denne kvinnen ikke fikk oppfølging i perioden fra hun kom hjem fra Stabekk helsehus til hun døde. Det synes vi er utrolig leit. Vi har den dypeste medfølelse med de pårørende, sier direktør Liv Blom-Stokstad for aldring og mestring i Bærum kommune til Budstikka.

Kvinnen hadde falt ut av datasystemet til hjemmetjenesten etter et opphold på Stabekk helsehus. Da hjemmetjenesten oppdaget feilen etter ti dager, fant de henne død i sitt eget hjem 11. januar.

Helsetilsynet skal gjennomføre tilsyn i saken, og politiet etterforsker også saken.

Blom-Stokstad forklarer at kommunen gjennomgår sine rutiner for å hindre at noe lignende skjer igjen. De har ennå ikke konkludert om årsaken til at kvinnen ble glemt i overføringen fra helsehus-opphold til sitt eget hjem.

– Vi vet at systemene har noen svakheter. Så må vi se på hvordan systemet håndteres. I en slik overgang må det gjøres en aktiv handling, listene oppdateres ikke automatisk. Derfor må vi gjennomgå rutinene, sier hun.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.