Stockholmspolitiet har skjerpet innsatsen mot gjengvolden. 379 gjengsaker er under etterforskning, og siktede er fengslet i 175 av dem, ifølge en opptelling.

Spesialinnsatsen som har fått navnet Frank, startet i oktober, og politiet begynte med å skaffe oversikt over de mange gjengrelaterte sakene i den svenske hovedstadsregionen, skriver Dagens Nyheter.

– Vi har gått gjennom alle de 379 pågående sakene for å forsøke å finne forbindelser eller opplysninger som kan hjelpe oss med å komme videre. Vi har også vurdert i hvilke saker vi tror det er mulig å få fremdrift, sier Hanna Paradis, som har ansvaret for spesialinnsatsen.

I 175 av sakene er siktede personer varetektsfengslet.

Politiet i Stockholm er forsterket, blant annet gjennom å låne inn etterforskere fra andre distrikter. Av taktiske hensyn ønsker de ikke å opplyse hvor mange det er snakk om.

Nestkommanderende Max Åkerwall påpeker at politiet er i en alvorlig situasjon der de ikke kan etterforske alt, men sier det er svært få etterforskninger av gjengkriminelle som er lagt til siden.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.