«Det kan være veldig, veldig spennende» å sitte i regjering, sier Lars Løkke Rasmussen, som er sitert i Jyllands-Posten. Det handler om å bruke «vår respektive kreativitet og erfaring til felles beste».

Og kreativiteten har allerede fått fritt spillerom, da de tre regjeringspartiene har blitt enige om å ilegge hver flybillett – utenlands og innenriks – en skatt på 100 kr. Før valget ønsket Venstre ingen skatt i det hele tatt, mens Socialdemokraterne sa kr. 13, og De moderate landet på 80 DKK. Neste år kan det bli 200 eller 500 DKK, og etter hvert vil flyreiser bli så dyre at det er slutt på å feriere i sørlige land eller pendle mellom Rønne (Bornholm) og Kastrup. Den nye avgiften vil imidlertid ikke ramme statsråder, offentlige tjenestemenn eller ansatte i private bedrifter som får reisen betalt av andre. Som alltid er det de som har minst som skal få blø.

Men dette gjøres av hensyn til «klimaet», får vi høre, fordi pengene skal bl.a. gå til å utvikle «grønt flydrivstoff» – uansett hva det er. Det nnbiller seg tydeligvis at det nye vidunderdrivstoffet kan produseres uten bruk av energi, eller bare når det blåser.

Under den kreative regjeringen er det ingen ende på hva klimaet kan brukes til. En fremtidsforsker spår at allerede i 2035 må danskene ha en bolig på ikke mer enn 40 kvadratmeter per person. Dette vil naturlig nok ikke gjelde fellesskapets ledere, som kan vise til at de er pålagt et særskilt ansvar som krever større plass.

Statsråder, ledende embetsmenn og direktører skal fortsatt ha lov til å fraktes med bil, mens den gemene hop kan se frem til å få begrenset bevegelsesfriheten, fordi det er best for klimaet at de ikke beveger seg for mye fra sine 40 km2 .

Kjøtt er neste på programmet. Det må legges på skatter som kan sette en stopper for befolkningens forbruk av kjøttkaker, kylling og kjøttdeig. I stedet må vi gå over til melorm og kakerlakker, noe som selvsagt ikke skal gjelde for personer som Løkke og Frederiksen, som har representative forpliktelser.

Lars Løkke og Mette Frederiksen har nok flere grønne planer i ermet, for det er ingen ende på hva klimaet kan brukes til. Ellemann er neppe så kreativ, så han har nok ikke så mye å si.

Faktisk må hele samfunnet organiseres etter klimareligionen, som for lengst har erstattet utdatert kristendom som veien til frelse.

Og religioner kan ikke argumenteres mot, men du kan betale for dem.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.