Vil Republikanerne i USA ta tilbake kontrollen over Kongressen i mellomvalgene som nå pågår og vil vare til tidlig onsdag morgen norsk tid? Svaret får vi kanskje allerede i natt under Documents valgsending, som begynner ved midnatt.

Under Rebecca Mistereggens ledelse vil flere i Documents redaksjon med Hans Rustad i spissen holde publikum med selskap gjennom valgnatten, og her har vi også en nyhet: Documents lesere og seere vil nå bli kjent med vår USA-korrespondent Elisabeth Rooney. Hanne Tolg, Christian Skaug, Geir Furuseth og Charles Ortel ventes å medvirke under sendingen, kanskje flere også.

Sammen skal vi gi dere en oversikt over det viktigste som skjer i disse mellomvalgene, og så snart de første prognosene kommer fra stater og valgdistrikter som ventes å bli utslagsgivende for resultatet, vil vi gi dere en pekepinn om hvilken vei den politiske vinden blåser og hva slags konsekvenser som kan ventes – uansett utfall.

Republikanerne ser ut til å ha gode sjanser til å vinne både Senatet og Representantenes hus, men utfallet er mest usikkert for Senatet. Som alltid er det ikke lett å vite sikkert hvor nøyaktig meningsmålingene gjenspeiler stemningen blant velgerne – ikke minst i vippestater og -distrikter.

Og så er spørsmålet om alt går rett for seg. Google ser ikke ut til å ha ligget på latsiden denne gangen heller, og de første meldingene om uregelmessigheter i avviklingen av valget tikker allerede inn.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.