Tre personer – en avskiltet advokat, en tidligere eier av et sykehjem og en regnskapsfører – er tiltalt for å ha begått underslag overfor en kvinne i 90-årene.

– Det er en alvorlig tiltale. Det er store beløp det dreier seg om, og fornærmede var i en sårbar situasjon, sier påtaleansvarlig i saken, statsadvokat Anne Allum i Økokrim, til E24.

– Vi mener også at advokaten og sykepleieren har brutt den tilliten som følger med stillingen, legger hun til.

Den fornærmede kvinnen, som døde i august i år, skal ifølge Økokrim ha blitt forledet til å gi fra seg 7,4 millioner kroner til sin advokat og eieren av sykehjemmet hvor hun bodde.

Den avskiltede advokaten er i 70-årene. Med fullmakt fra fornærmede skal han ha sendt flere gavebrev til seg selv og til kvinnen som eide sykehjemmet der fornærmede bodde.

Til sykepleieren som drev sykehjemmet, skal han ha overført 5,4 millioner kroner, mens han overførte de resterende 2 millionene til seg selv.

Også en regnskapsfører i 60-årene er tiltalt i saken. Mannen skal ha fått utbetalt rundt 1,9 millioner kroner fra den eldre kvinnen.

E24 skriver at Økokrim mener at den eldre kvinnen, på grunn av sin helsetilstand, ikke var i stand til å forstå innholdet og betydningen av gavebrevene.

Både eksadvokaten og sykepleieren nekter straffskyld, ifølge deres forsvarere, henholdsvis advokat Henriette Willix og advokat Øystein Storrvik. Regnskapsførerens forsvarer, advokat Hans Henrik Pettersen, vil ikke kommentere saken.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.