Kirkerådsdirektør Ingrid Vad Nilsen advarer om den økonomiske situasjonen til fellesrådene. – Vi kommer ikke til å ha gudstjenester og kirkelige handlinger i 10 grader, sier kirkeverge i Oslo.

Den norske kirke, med unntak av enkelte menighetshus, er ikke omfattet av noen statlige tiltak om strømstøtte, skriver Vårt Land.

Dette kan føre til at begravelser ikke lar seg gjennomføre, og må utsettes.

I Oslo er temperaturen i kirkene senket til 15 grader, og Kirkelig fellesråd i hovedstaden forbereder seg på å senke temperaturen til 10 grader på grunn av de økte strømprisene.

I Halden har det kirkelige fellesrådet vedtatt at fem av åtte kirker må stenges. I juli hadde fellesrådet brukt strøm for 1,5 millioner kroner. Årsbudsjettet for fellesrådet på strøm er 930.000 kroner. (NTB)

Kirkerådsdirektør Ingrid Vad Nilsen er bekymret over situasjonen for de kirkelige fellesrådene.

– Jeg ser mest alvorlig på at begravelser må flyttes eller gjennomføres i kalde kirkerom. Det er verken åpent eller inkluderende for sørgende i ulike aldre og livssituasjoner å fryse på kirkebenkene, skriver hun i en e-post til avisen.

Nilsen frykter at det kan bli umulig å gjennomføre begravelser hvis ikke kirkene får strømstøtte fra staten. Den økonomiske krisen på grunn av strømprisene rammer kirkene hardt, og det snakkes om at dette kan ødelegge fellesskapet i menighetene, og at det kan føre til oppsigelser.

Kirkerådet har i et høringssvar til regjeringen bedt om at Den norske kirke blir innlemmet i den eksisterende strømkompensasjonsordningen for frivillige organisasjoner.

Les også:

Strømstøtten slaktes av matleverandørene

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!


Kjøp «Et varslet energisjokk» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.