Saken henlegges fordi det ikke kan bevises at sjåføren gjorde noe galt da ulykken skjedde, sier politiadvokat Andrea Finckenhagen til NRK.

På kvelden 23. august 2021 kolliderte en kranbil med en personbil på riksvei 7 i Gulsvik i Flå. Begge kjøretøyene havnet utenfor veien, og personbilen begynte å brenne. De tre brødrene på 20, 18 og 17 år som satt i bilen, mistet livet.

Kranbilføreren har også fått førerkortet sitt tilbake. Hans advokat Christian Arnkværn i Vectio sier det nå er avklart at sjåføren ikke kan bebreides for ulykken eller for hendelsesforløpet som ledet fram til den.

– Statsadvokaten har henlagt saken, og sjåføren har ikke gjort noe straffbart. Det er slått fast at lastebilsjåføren foretok en forbikjøring i forkant av ulykken, men dette var ikke årsaken til at ulykken skjedde, sier Arnkværn.

Han er kritisk til at sjåføren ble fratatt førerkortet – og dermed levebrødet – i ett år mens etterforskningen pågikk. Nå er sjåføren svært glad for at saken er avsluttet og henlagt.

– Nå er det siste loddet tatt av mine skuldre, sier sjåføren i en pressemelding fra Norsk Lastebileier-Forbund.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.