I august solgte Sverige strøm for 8,1 milliarder svenske kroner til utlandet. Trekker man fra importen, tilsvarer det 7,3 milliarder, som er ny toppnotering.

Det skriver SVT.

I fjor ga strømeksporten 6,9 milliarder svenske kroner netto i løpet av de første åtte månedene. I år er overskuddet mer enn tre ganger så stort i tilsvarende periode, med 26,1 milliarder.

Åsa Pettersson, administrerende direktør i Energiföretagen, sier at eksporten blir mer verdifull på grunn av den høye strømprisen.

– Selvsagt finnes det selskaper som får høyere inntekter, men man kan ikke si generelt at energibransjen går med store overskudd, sier hun til SVT.

Erik Ek, driftsleder i Svenska kraftnät, sier til kanalen at det kan forventes nye rekorder når det gjelder strømsalg og eksportinntekter fremover. Samtidig kan det bli større behov for import i vinter, ettersom atomreaktoren Ringhals 4 er stengt for vedlikehold.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.