Den amerikanske ambassade i Moskva har sendt ut en advarsel til alle amerikanere på russisk jord om å komme seg ut av landet. Det er den slags advarsel man utsteder når en overhengende fare truer. Det er Berlingske som melder dette.

 

«Amerikanske statsborgere bør ikke reise til Russland, og de som bor eller reiser i Russland bør forlate Russland umiddelbart. Den amerikanske ambassaden er sterkt begrenset i sin mulighet til å bistå amerikanske borgere når det gjelder transportmuligheter», skriver ambassaden på sine nettsider.

Ambassaden opplyser at Russland kan forsøke å nekte anerkjennelse av dobbelt statsborgerskap til amerikanske statsborgere i landet. Dermed er det en fare for at Russland kan nekte tilgang til amerikansk konsulær bistand, hindre utreise fra Russland og at amerikanere med dobbelt statsborgerskap risikerer å bli trukket inn i hæren.

Tidligere i dag oppfordret Bulgaria og Polen sine borgere til å forlate Russland. Det danske utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Russland på grunn av «svært høy sikkerhetsrisiko».

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.