Forskere i Cambridge har gjenskapt selve livets mirakel. De har klart å skape et musefoster med både hjerne og et slående hjerte, kun ved å utnytte en blanding av stamceller. Behovet for menn og kvinner kan bli avskaffet.

Det er forskere fra universitetet i Cambridge som sier de har klart å skape et syntetisk museembryo, og de sier de er de første i historien som klarer noe slikt, skriver New York Post.

Using only a mixture of stem cells, University of Cambridge researchers were able to generate a live, «synthetic» mouse embryo — complete with a brain and beating heart in what they deemed a «world first».

– Museembryomodellen vår utvikler ikke bare en hjerne, men også et bankende hjerte, og alle komponentene som utgjør kroppen, sier forskningens leder Magdalena Zernicka-Goetz i en uttalelse.

– Det er bare utrolig at vi har kommet så langt. Dette har vært samfunnets drøm i årevis, og hovedfokus for arbeidet vårt i et tiår, og endelig har vi gjort det.

This microscope image provided by researchers Gianluca Amadei and Charlotte Handford in August 2022 shows a synthetic mouse embryo with colors added to show brain and heart formation. According to a study published in the journal Nature on Thursday, Aug. 25, scientists have created “synthetic” mouse embryos from stem cells without a dad’s sperm or a mom’s egg or womb. Foto: Gianluca Amadei, Charlotte Handford/ AP/ NTB

Det utelukkes ikke at det syntetiske fosteret kunne fortsette å utvikle innvoller og ryggrad, for å etterhvert bli en levende mus.

Uansett er det langt igjen til man har muligheten til å skape fullt fungerende, levende mennesker. Men forskerne håper at de kan utvikle en reduksjon i antallet uønskede aborter. Under en pressekonferanse beskrev allikevel Zernicka-Goetz dette som «en fantastisk kompleks fase av utviklingen».

– Det som gjør arbeidet vårt så spennende er at kunnskapen som kommer ut av det kan brukes til å dyrke korrekte syntetiske menneskelige organer for å redde liv som for øyeblikket går tapt, sier Zernicka-Goetz.

– Det skal også være mulig å påvirke og helbrede organer hos voksne mennesker ved å bruke kunnskapen vi har om hvordan de er laget.

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.