– De befolkningsrike delene av verden er helt avhengige av fossilt brennstoff og vil være det en god tid fremover, sier skipsreder John Fredriksen.

Han erkjenner likevel at verden står foran et skifte.

– Jeg vet vi står foran et skifte mot mer bærekraftig vekst, men det vil ta tid. Og vi ser vel effekten av ønsket om raske endringer nå, spesielt på energiprisene, sier John Fredriksen til Finansavisen.

Fredriksens børsnoterte tørrlastrederi Golden Ocean Group har ti såkalte kamsarmax-skip i bestilling. En investering på 272 millioner dollar, tilsvarende 2,6 milliarder kroner. Skipene skal leveres fra et kinesisk verft i løpet av de neste to årene.

Tankrederiet Frontline, der Fredriksen er hovedeier, har fire råoljetankere i 300.000-dødvekttonnsklassen i ordre. Han sier dette om bakgrunnen for posisjoneringen:

– Etterspørselen etter råvarer som kull, jernmalm og olje har vokst jevnt i takt med den globale utviklingen i årtier, sier milliardæren, som topper Kapitals liste over rike nordmenn med en antatt formue på 114 milliarder kroner.

 

Kjøp Kents bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.