Før SV skal forhandle med regjeringen om statsbudsjettet, vil klimatalsperson Lars Haltbrekken ha klart svar på Sps holdning til klimamålene og kvotekjøp.

– Senterpartiet er nødt til å avklare sitt forhold til klimakrisen og de norske klimamålene, sier Haltbrekken til Klassekampen.

Gjennom Parisavtalen har Norge forpliktet seg til å kutte utslippene med 50 prosent innen 2030. I tillegg har regjeringen satt et mål om kutt på 55 prosent innenlands, kutt som ikke kan tas ved å kjøpe klimakvoter.

De siste månedene har det kommet signaler fra Sp-hold om at planlagte kutt kan utsettes eller ikke kan nås – eller at de fortsatt står fast. Det er ikke Haltbrekken fornøyd med.

– Det er helt uansvarlig i den situasjonen vi står i, når vi har hatt den tørreste sommeren i Europa på 500 år, sier den klimapolitiske talspersonen.

Sps Geir Pollestad forsikrer overfor avisen at klimamålene ligger fast.

– Og så tror jeg fort at svaret blir noe mer bruk av kvoter. Målet vårt er innenlands kutt, og så ligger kvotekjøp der som en mulighet, sier Pollestad, som ser på sistnevnte som «et supplement eller en redningsbøye, om du vil».

Husk å støtte Document også i sommer:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.