I Ecuador er det tatt i beslag 3,5 tonn kokain i to konteinere med bananer som skulle bli sendt til Europa.

Den ene konteineren hadde kurs for Storbritannia, mens den andre skulle bli sendt til Rotterdam i Nederland, Europas travleste havn, opplyser ecuadoriansk politi.

De stanset en lastebil med en konteiner idet den kjørte inn mot havna i Stillehavsbyen Guayaquil. I den konteineren fant de 92 esker med til sammen 2.300 kilospakker kokain.

Konteiner nummer to ble stanset ved en annen havn i regionen, men politiet har ikke sagt hvor. I den fant de 87 esker med til sammen 1.218 pakker kokain. En person er arrestert i hver av sakene.

Beslagene kommer dagen etter et storbeslag i en leilighet i Manta, som ligger rundt 16 mil nordvest for Guayaquil. Der ble det funnet kokain i 4.800 bokser tunfisk som skulle eksporteres.

El Salvadors president Nayib Bukele tvitret at landets marine stanset en smuglerbåt i Stillehavet med 2,2 tonn kokain til en anslått gateverdi på 55 millioner dollar, rundt 540 millioner kroner.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.